Subscribe to:

Lydman ja Koponen sarjavoittoihin Helsinki Karate Open -kilpailussa

Viikonloppuna Helsingissä käytyyn Karate Open-kilpailuun osallistui yhteensä 300 urheilijaa 70 seurasta ja 25 eri maasta. Lahden Karatelle saldona oli 8 mitalia, joista 3 oli kultaisia. Kiia Koponen taisteli tuplakultaa alle 18-vuotiaiden -53 kg sekä alle 16- vuotiaiden avoimissa sarjoissa. Kiia ylsi huippusuorituksiin avoimessa sarjassa nousten tappioasemasta johtoon ottelun viimeisellä sekunnilla Islannin Viktoria Ingolfsdottiria vastaan vieden sarjavoiton nimiinsä. Kiia vei myös pronssimitalin alle 16-vuotiaiden -54kg sarjassa.
Kultakantaan ylsi myös tuleviin nuorten MM-kilpailuihin edustamaan valittu vasta 15-vuotias Enni Lydman alle 18-vuotiaiden +59 kg sarjassa. Enni ei antanut lainkaan mahdollisuuksia finaalivastustajalleen Islannin Kristjana Olafsdottirille, kun hän löi pistetauluun lukemat 7-0. Enni oli niin ikään pronssilla alle 16-vuotiaiden tyttöjen avoimessa sarjassa. Omassa ikäluokassaan alle 16-vuotiaiden tyttöjen +54kg ottelussa Ennin tie katkesi hylkäykseen liian kovien kontaktien vuoksi selvästä johtoasemasta.
Jesse Lehtinen saavutti myös tuplamitalit. Hän sijoittui alle 18-vuotiaiden katasarjassa hopealle häviten Vietnamin Minh Hoang Huynhille, sekä alle 16 -vuotiaiden –57 kg ottelusarjassa pronssille. Ottelussa Venäjän Alexey Federov oli vielä liian kova luu, mutta pronssiottelussa vastaan tullut Norjan Sander Fretheim-Nygård ei saanut Jessen käsittelyssä mitään mahdollisuuksia. Jesse edustaa lokakuussa Chilen Santiagossa käytävissä nuorten MM-kilpailuissa. Valmentaja Tuomo Heinosen mielestä ”ollaan hyvällä tiellä valmistauduttaessa Lokakuun MM-kisoihin. Jesse tarvitsee vielä ulottuvuutta hyökkäyksiinsä, ja Ennin kehittämiskohteena on kadettien sarjassa tarvittava tiukka lyöntien kontrollointi päähän.”
Nea Lehtinen taisteli tiukassa alle 14-vuotiaiden tyttöjen katasarjassa kolmanneksi.

Ajankohta: 
18.08.2019 - 16:00