Subscribe to:
Julkaise syötteitä
Käyttäjän Mika kuva

International Karate Edu Cup 2016

Kolme kultaa Lahden Karatelle.

Kansainvälinen Karaten Edu Cup käytiin perinteisesti Tallinnassa. Osallistujat olivat Eestistä, Latviasta, Liettuasta, Valko-Venäjältä ja Israelista. Suomesta oli terävä iskujoukkue edustamassa maatamme ja Lahden Karatea.

Andreas Antoniou palasi näyttävästi miesten katan terävään kansainväliseen kärkeen voittamalla finaalissa Latvian edustajan 4-1. Pieni tauko kilpailemisessa oli terästänyt Andreasta entisestään.

Huikean esityksen järjesti myös naisten ja junioreiden katassa Bess Mänty, joka flunssaisena voitti kaikki vastustajansa. Juniorisarjan finaalissa voitto meni Bessille 3-2 ja naisten finaalissa puhtaasti 5-0.

kiitos kaikille onnistuneista Panda-kilpailuista!

Lahden Karate menestyi hienosti kotikisoissa saavuttaen peräti 18 mitalia.

Onnittelut kaikille mitalisteille!
PandaPanda
Kiitos myös kaikille järjestelyihin tavalla tai toisella osallistuneille. Lähes sadan kilpailijan kisapäivä vietiin läpi juohevasti rutiinilla. Jokaisen vapaaehtoisen panos oli merkittävä kisan onnistumiseksi! Karateliiton nuorisovaliokunnan puheenjohtaja Niko Koivula hoiti suuren osan kisajärjestelyistä, joten kiitokset hänelle!

Tuhannet kiitokset jälleen talkooväelle!


Katanashiai -katakilpailu järjestettiin tänään jo 18. kerran. Mitalisaldo oli huikeat 29 mitalia, joista 11 oli kultaisia. Yleensä olemme tottuneet tuplamitaleihin, mutta tänään seuramme taistelijat toivat kotiin triplamitaleita, WAU!!! Valitettavasti melkein katoavaa kansanperinnettä on hieno kilpailumuoto joukkuekata, jossa seuramme juniorit osoittivat myös tänään osaamistaan, ja perinteen jatkuvuutta. Ei siitä vielä niin kauan ole, kun senseit Heinonen, Virkkunen ja Kirves toivat joukkuekatamitaleita näyttävillä suorituksillaan seuraamme!

Terveisiä Malesian tropiikista

Junioreiden ja kadettien MM-kilpailut käytiin Malesian Melakassa 13.-16.10.2011. Viikko ennen kisoja järjestettin perinteisesti tuomarikurssi, jonne osallistuin kumitetuomarilisenssiäni korottamaan. Matkaan lähti seitsenhenkinen joukkue, johon lisäkseni kuului kolme urheilijaa (Emma Aronen, Michael Wood ja Helena Kuusisto), valmentajat Sari Laine ja Kai Keinänen sekä tuomarina Anssi Kaltevo.
Pitkä lentomatka Amsterdamin kautta sujui aika mukavasti, pääosin nukkuessa. Kuala Lumpurista jatkoimme vielä matkaa 140 km:n päässä sijaitsevaan Melakan kaupunkiin, joka isännöi kisoja. Minä matkasin suora päätä tuomarikurssin rekisteröintiin, ja vasta pitkällisen jonotuksen jälkeen pääsin hotellille lepäämään.

Alue EM-kilpailut Turkin Ankarassa

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.6 kilpailtiin aluejoukkueiden EM-mestaruuksista Turkin pääkaupungissa Ankarassa. Olin siellä tuomarina ja mukavana matkaseuranani minulla oli Tapanilan Erän Laaksosen Maija, joka suoritti upeasti judge A -lisenssit niin katassa kuin kumitessakin. Itse pääsin myös varsin haastaviin tehtäviin, sillä toimin virallisesti ensimmäistä kertaa Tatami Managerina, eli vastasin yhden tatamin toiminnasta tuomareiden osalta. Päivän jälkeen olin paljon väsyneempi kuin jos olisin tuomaroinut itse koko päivän. Finaalit käytiin sunnuntaina, ja siellä pääsin itsekin tatamille naisten joukkueotteluun.

Kuntoliikuntaliitto 50 vuotta

Kuluvana vuonna vietetään Suomen Kuntoliikuntaliiton 50v. juhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin juhlaseminaari pe 25.3 Lahden Seurahuoneella. Seminaarin teemana oli "Seurat kohti suomalaisen urheilun ja liikunnan Visiota 2020. Kuulimme päivän aikana monia erinomaisia luentoja mm. kunto- ja terveysliikunnan tulevaisuudesta Suomessa (sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula), sekä terveyden edistämisen suuntaviivoista urheiluseuroissa. Professori Herbert Hartmann kertoi seuratoiminnan kehittämisestä ja laadun parantamisesta saksalaisissa urheiluseuroissa.

Terveiset Belgradista!

MM-kisat ovat takana, ja uudet korotetut tuomarilisenssit taskussa! Enaa ei tarvitse osallistua katakokeisiin, nyt vain kokemusta ja senioriteettia hankkimaan! Ottelupuolella on viela kaksi porrasta kiivettavana. Lahes kaksi viikkoa tuntuu isolta uhraukselta niin ajallisesti kuin taloudellisestikin olla pois perheen luota seka toista. Toisaalta oli antoisaa nahda tamakin Euroopan kolkka! Ennakkokasitykset Belgradista olivat kuitenkin paljon huonommat, taallahan on suhteellisen siistia ja eurooppalaista. Belgradia kuulemma kutsutaan Balkanin Pariisiksi...

Pekka Sormusen muistoa kunnioittaen

Lahden Karaten ensimmäinen puheenjohtaja (vsta. 1979-) Pekka Sormunen (synt.8.10.1948) on menehtynyt ma 13.9.2010 klo 21.30 vaikean syöpäsairauden murtamana. Pekka oli todella tärkeä vaikuttaja lahtelaisessa politiikassa, nuorisotyössä ja tietysti myös musiikin alalla. Saimme nauttia Pekan ja Amuletin soitto- ja laulutaidosta vielä 2009 marraskuussa, kun he soittivat seuramme 30-vuotisjuhlassa. Pekka soitti vielä aktiivisesti tämän vuoden heinäkuussakin, vaikka sairaus vei jo voimia. Pekka oli Lahden Karaten perustajajäsen ja vaikutti pitkän uran seuran puheenjohtajana. Myös Karateliiton hallituksessa Pekka oli ajamassa lajimme etua. Muistamme Pekan iloisena, elämänmyönteisenä ja humoristisena henkilönä, ja nämä luonteenpiirteet Pekka onnistui säilyttämään sairaudestaan huolimatta loppuun asti.

"Sinä iltana, kun syksy rapisteli puissa lehtiä, tiputtaen niitä maahan,Sinä astuit polulle, joka vei sinut ikuiseen lepoon."

Käyttäjän Mika kuva

Akillesjänteen parantelua

Välillä on kotosalla keinot vähissä kun yrittää selviytyä normaaleista askareista...

Joskaan tilanne kotona ei juuri nyt ole se tavanomaisin, sillä vaimollani onkin tällä hetkellä neljä hoidettavaa: 3,5 -vuotias tyttäremme Lara ja kaksikuukautiset kaksoistyttömme Jade ja Xena, sekä nyt minä vielä lisäksi.

Ennen leikkausta kipu oli jo sen verran laantunut että apukeinoja kotona liikkumseen jo löytyi, konttorituoli onkin yllättävän kätevä laittaa kipsatun polven alle ja sitten vain liuttaa toisella jalalla eteen päin. Tällä tavoin saa kädet vapaaksi ja pystyy jotain tekemäänkin...

Käyttäjän Mika kuva

Katkennut akillesjänne

Torstai 5.8.2010 minulta katkesi vasemman jalan akillesjänne kun tein nopeusharjoitetta. Harjoitteessa lähtö tapahtui selinmakuulta, josta hyppy ylös ja alastullessa spurtti. Alastulovaiheen jälkeen kuului pamaus jalasta ja jalka lähti alta. Kipu oli yllättävän vähäinen tapahtuman jälkeen, ehkä kylmähoidolla oli myös oma osuutensa...

Kinkaten autolle ja kohti keskussairaalan ensiapupäivystykseen.

Päivystyksessä vähän ihmeteltiin mikä minulla on hätänä kun kinkkasin parkkipaikalta hikipäissäni muutaman satametriä ilmoittautumaan ensiapuun. Jalalle ei voinut varata painoa laisinkaan ja kipukin alkoi jo tuntua ajomatkan jälkeen. Onneksi autoni on automaattivaihteinen ja oikea jalka kunnossa.